Opširniji pregled

UG “Otvoreni krug Novi Sad” u decembru organizuje besplatne radionice telesne muzike za mlade i odrasle u Kulturnoj stanici Eđšeg u Novom Sadu 7, 14. i 21. decembra od 11 do 13 h.

Radionice “Telo kao instrument” su namenjene svim zaljubljenicima u telesnu muziku, kao i svima koji žele da prošire svoje fizičke i mentalne kapacitete. Vodiće ih Marko Dinjaški i Ana Vrbaški, članovi grupe Alice in WonderBand i UG “Otvoreni krug Novi Sad”.

Telesne perkusije tj. korišćenje tela kao instrumenta je tehnika sviranja tapšanjem, puckanjem prstima, lupkanjem nogama o pod i svim različitim sredstvima kojima na ovaj način možemo da se izrazimo, uključujući i glas, što zajedno čini telesnu muziku.

Sem očiglednih dobrobiti koje donosi sviranje muzičkog instrumenta, kao što su poboljšanje koncentracije, pamćenja, osećaja za ritam, razvoja kreativnosti, u pitanju je fizička aktivnost koja poboljšava koordinaciju pokreta i svest o položaju tela u prostoru (propriocepcija). Radionice su i svojevrsna antistres terapija, donose veće samopouzdanje, emotivnu stabilnost, jačaju veštine komunikacije i smanjuju strah od javnog nastupa.

Prijave nisu potrebne, a za sve dodatne informacije obratite se na telefone 062/1504391 (Ana Vrbaški) i 063/8700581 (Marko Dinjaški).

https://web.facebook.com/events/436236290610805/

http://aliceinwonderband.com/u-decembru-besplatne-radionice-u-novom-sadu/

https://drive.google.com/open?id=1AZi8dpcYkXsMw-KLT-A9jkOpkuB1TmUT

https://drive.google.com/open?id=1Rll5_tecotUlseKmvGkbPBRD-VeRVeHI

Tekst uneo: ivanatojic