ХОР МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА НОВИ САД Musica sanat ПОЗИВА НОВЕ ЧЛАНОВЕ

ХОР МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА НОВИ САД Musica sanat ПОЗИВА НОВЕ ЧЛАНОВЕ

Мешовити хор Медицинског факултета Нови Сад Musica sanat позива нове чланове да се придруже ентузијастима, заљубљеницима у музику – будућим лекарима, стоматолозима, фармацеутима, физијатрима, медицинским сестрама, радиолозима, логопедима…

Обогатите свој студентски живот! Запевајте с нама! Регенеришите своје интелектуалне и духовне ресурсе – лечите и музиком!

Наш хор је формиран прошлог октобра на иницијативу проф. др Зорана Комазеца, продекана за наставу, и мр Хермине Гуга Сарка, музичког педагога и диригента. За годину дана постојања, Хор је имао запажених 15-ак наступа: у Свечаној сали Ректората, у Градској кући, Влади Војводине, хуманитарне концерте, концерт за Дан Факултета са бендом који је такође био запажен...

Хор негује разноврстан репертоар – од етно музике, преко класичне музике свих епоха до савремених модерних композиција, популарних обрада – аранжмана домаће и стране музике. Посебно се посвећује пажња неговању уметничких тековина нашег народа и духовне музике – драгоцене баштине наше културе.

У овој години у плану су припреме у Врднику (октобар), такмичења и фестивали... Посебно издвајамо сарадњу са Медицинским факултетом из Лођа у Пољској и на пролеће се надамо одласку у Лођ.

Позивамо све љубитеље добре музике (и хорске и инструменталне) да нам се придруже да заједно уживамо у доброј атмосфери, дружењу, путовањима... Испуните креативно своје слободно време добрим вибрацијама које лече и душу и тело!

Musica sanat

Дођите!

Време и место одржавања проба: уторак и четвртак од 19.30 у амфитеатрима на Факултету.

Можете назвати и мр Хермину Гуга Сарка – 063/707 42 10


Представљамо вам мр Хермину Гуга Сарка, професорку музичке културе и диригенткињу хора Медицинског факултета Нови Сад Musica sanat

Хермина Гуга Сарка је особа која плени на први поглед срдачношћу и енергијом. Цео радни век провела је као музички педагог и диригент хора и оркестра. Одлазак у пензију нимало није променио њен креативни рад – напротив постао је још интензивнији. Љубав према музици и рад са младим људима који деле иста интересовања извор је који у случају Хермине Гуга Сарка не пресушује.

Водила је хорове Гимназије „Исидора Секулић“ и Универзитета у Новом Саду под називом Iuventas, Хор КУД Светозар Марковић, Хор КУД Вила, Хор Музичке омладине Новог Сада, Војни хор и оркестар Војске ЈНА, Оркестар Титове гарде... Учествовала је на многим културним манифестацијама у Граду, Покрајини, у земљи и свету – свугде је стизала са својом распеваном дружином – хоровима који су добијали признања, као и она лично. Сарађивала је са музичким друштвима, културно-просветним заједницама, међународним фестивалима и другим значајним организацијама – стизала је далеко музика коју би својим рукама усмеравала ова музичка дива.

Укупан број личних признања које је мр Хермина Гуга Сарка добила досеже цифру од 170, а ништа мањи није ни број признања, захвалница, повеља, медаља, сертификата које су освајали хорови којима је дириговала... А тек број младих са којима је сарађивала нештедимице се дајући! Знајући је, овде сигурно није крај – биће их још.

Уз све набројано, Хермина је предана супруга, мајка, срећна бака ... Дођите, упознајте је, сигурно ћете открити још неки аспект ове богате личности.