Еразмус Мундус

Еразмус Мундус заједнички мастер програми

Од 2008. године, студенти и запослени Универзитета у Новом Саду имали су прилику да се пријављују за стипендије у оквиру програма „Ерасмус Мундус акција 2 – ЕМ2“, чија је сврха била повећање обима академске мобилности на простору Западног Балкана.

У периоду од 2008. до 2015. године, Универзитет у Новом Саду био је пуноправни партнер у 16 Еразмус Мундус мрежа пројеката

Програми у оквиру Ерасмус Мундус акције 2 завршени су 2015.године, да би их заменили заједнички мастер програми.

Ови програми су јединствени и специфични, замишљени као интердисциплинарни програми који подстичу сарадњу и заједнички рад високошколских институција из Европе, којима се неретко прикључују и институције и организације из целог света. Настава на овим програмима организује се на више високошколских институција из различитих европских држава и програми воде добијању заједничке односно двоструке или вишеструке дипломе.

Иако су формално настали у оквиру Еразмус Мундус програма, због чега су у називу и задржали то име, ови програми налазе се у оквиру актуелног Еразмус+ програма.

Информације о Еразмус Мундус мастер и ПхД програмима доступне су на сајту националне Еразмус канцеларије

http://erasmusplus.rs/stipendije/master-programi/em-zajednicki-master-programi/ http://erasmusplus.rs/stipendije/doktorski-programi/

Програми

JoinEU-SEE Penta (document Join Eu See penta)

SIGMA Agile (document Sigma Agile)

SUNBEAM (dokument Sunbeam)

EUROWEB+